Executive coaching

Támogatás

Az executive coaching szerintem a szervezetek szereplőinek fejlesztését, illetve rajtuk keresztül a szervezet egészének változását támogató, rendkívül hatékony eszköz.

Szeretem onnan nézni, hogy a vezetői munka során, egy coach támogatását kérni nem gyengeségből fakad, hanem erőből és bátorságból. Ami ahhoz kell, hogy felismerjem, szükségem van rá, segíthet nekem.  Talán menne egyedül is, de miért kellene egyedül?

 

Beszélgetés

A coaching nekem azt jelent, hogy leülünk négyszemközt beszélgetni. A beszélgetés során elsősorban az „itt és most” dolgokkal foglalkozunk. Olyan témákkal, amik éppen akkor és ott foglalkoztatnak. Főleg, ha valamelyik miatt esetleg zavart vagy frusztrált vagy. 

 

Folyamat

A folyamat során segítek a célok tisztázásában, tudatosításában. Mik is azok az irányok, amik felé törekszel? Segítek meglátni az akadályokat, esetleg csapdákat, zsákutcákat. Külön figyelünk ezen nehézségek dinamikájára, esetleges ismétlődésére, amik akár folyamatosan gátolhatják neked a sikerek elérését, a boldogabb életet.

Szóval végig támogatlak, hogy találj új utakat, nézőpontokat, döntési lehetőségeket. Pláne, olyan szituációknál, amik újra és újra nehézséget jelentenek. Cél, hogy több megoldásod, több választásod legyen.

 

Változás

Változás alatt, a választási lehetőségek számának növekedését értem. Bármilyen változás, csak belső változásokon keresztül lehet tartós. Legtöbbünk viselkedésében jelen van az a rejtett meggyőződés, hogy a változatlanságra való törekvés a biztonság felé vezet. Emiatt én úgy támogatom az ügyfeleimet, hogy biztonságos környezetet teremtek a számukra, így a változás komfortosabbá válik. Arra törekszem, hogy a képességeikben és a hivatásukban olyan módon tudjanak kiteljesedni, ahogyan azt mindig is szerették volna.

 

Na jó, de hogyan tudlak támogatni?

A legfontosabb, hogy mikor itt ülsz velem, én elfogadlak téged, úgy, ahogy vagy és nagyon tisztelem, hogy rászánod az energiád saját magadra. Semmilyen elvárás vagy megítélés nincs bennem a működéseddel kapcsolatban. Ok vagy úgy, ahogy vagy.

Az a dolgom, hogy időnként megmutassam a szokásos működésed kereteit. Bátorítalak a határok megismerésére, próbálgatására! Persze, mindezt egy nagyon biztonságos, támogató környezetben teszem, könnyedén együtt dolgozva, időnként humorral fűszerezve.

 

Köszönöm, hogy itt voltál, remélem még találkozunk!