portfólió

Példák a témakörökből, amelyekkel a legtöbbször találkozom a coaching beszélgetéseim során.

Örömteli vezető

Mik a vezető alapvető élményei a munkája során? Hogyan érezze jobban magát a bőrében? Mi hiányzik? Mi esne jól?

támogató, vezetőfejlesztő coaching programban az ehhez hasonló kérdésekre keressük a válaszokat és új döntési lehetőségeket. Különösen fontos lehet ez friss vezetőknél vagy gyorsan változó környezetben, ami napjainkban elég gyakori.

A változás

Sokunknak van egy hiedelme arról, hogy a változatlanság egyfajta biztonságot ad az életünkben. A változások során, a már ismert helyzet elmúlását jellemzően biztonságvesztésként éljük meg. Másokon könnyebb észrevenni, de gyakran bennünk is van hasonló, rejtett törekvés.

Az egyéni és szervezeti változásbiztonság fejleszthető. Nem nehéz belátni, hogy a jelenlegi gyorsulva változó világunkban ez a képesség nélkülözhetetlen a sikerekhez.

A vezetői együttműködés

Van, akivel könnyen megy minden és van, akivel nem. Az együttműködésen viszont lehet fejleszteni.

Érdemes kicsit közelebbről megnézni mindegyik helyzetet! Jobban megérteni, mi is történik a kapcsolódásaink során. Hogyan hatunk a környezetünkre, ill. miként hat környezetünk ránk? Beszélhetünk az értő figyelemről, a jelenlétről, vagy akár a meggyőződések csapdáiról is.

A hatékony team

A vezetői team akadozó működése egy cégben komoly kockázatot jelent. A legjobb szándék mellett is sokszor elbeszélünk egymás mellett. Fél szavakból gyakran csak félreértjük egymást.

Ha kiszámoljuk, hogy a vezetők összesen mekkora órabérben nem értik egymást egy-egy megbeszélésen, akkor felismerjük, hogy gyorsan lépnünk kell a hatékony működés felé!

Családi cégek

Generációváltás zajlik sok családi vállalkozásnál, és ez feszültséget teremthet. Azonos generációba tartozó családtagoknál is bőven merülnek fel kérdések a közös munkahely kapcsán. Tényleg nagyon nehéz elválasztani a párkapcsolati, testvéri, szülői érzéseket és célokat a jóval ridegebb üzleti viszonyoktól.

Külön nehézség, hogy kifelé ráadásul szép képet kell mutatnunk, megfelelve a társadalmi elvárásoknak. Gyakoriak az elfojtások, frusztrációk, ki nem beszélt helyzetek.

Egyedi problémák

A Portfóliómban és az Útinaplóban példákat mutatok az általam tapasztalt témakörökből. Életszerűvé teszem, közelebb hozom a munkámat és megmutatom, hogy végül is „csak” beszélgetünk. 

Beszélgessünk arról, ami neked fontos.

Célom, hogy mindazt, amit átadok neked, te azt már másnap használni tudd!

Útinapló

A szerzett tapasztalataimból naplóbejegyzéseket írok – olvassátok, gondolkodjatok rajta, írjatok nekem róluk!

Vezetők egymás között

A cég sikerességének meghatározó eleme a vezető munkatársak valódi együttműködése. Tudja mindenki, mégis ritka, mikor ez maradéktalanul megvalósul.

Olvasási idő: 2 perc

Elolvasom

Executive coaching

Az executive coaching szerintem, a szervezetek szereplőinek fejlesztését, illetve rajtuk keresztül a szervezet egészének változását támogató, rendkívül hatékony eszköz.

olvasási idő: 2 perc

Elolvasom

Köszönöm, hogy itt voltál, remélem még találkozunk!